23 Ekim 2024, Çarşamba

Kuyucak'ta güneş milyonlar saçıyor

25 Ağustos 2022, Perşembe 10:05

     


Kuyucak’a yatırım yağdıran Belediye Başkanı Metin Ertürk, bir taraftan proje üretirken diğer yandan belediyeyi borç batağından çıkardı. 2018 yılında yapılan Güneş Enerji Santrali’nden elde edilen yıllık yaklaşık 13 milyon TL’lik gelir sayesinde Kuyucak 2023’e borçsuz bir şekilde girecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, AK Parti belediyeciliğinin farkı ile güzel işler yapmaya devam ediyor. Ortaya koyduğu hizmetlerle 30 bin kişilik ilçeyi daha yaşanabilir bir kente çeviren Ertürk, bir taraftan hizmet yağdırırken diğer yandan belediyenin kasasını dolduruyor. 2014 yılında maaş ödemekte bile zorlanan belediyeyi devralan Ertürk, ortaya koyduğu verimli projelerle 2 dönemde düzlüğe çıkardı.

GÜNEŞTEN YILLIK 13 MİLYON TL
Kurtuluş Mahallesi’nde 2018’de kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile toplamda 2,3 megavatlık elektrik üreten Kuyucak Belediyesi, yıllık 13 milyon TL gelir kaynağı yarattı. Bu yatırım, Kuyucak’ın yarınlarını kurtardı. Bir yandan hizmet üretip diğer taraftan borç ödeyen Kuyucak Belediyesi için Başkan Ertürk müjdeli haberi verdi.

YIL BAŞINA BORÇSUZ GİRECEK

Metin Ertürk, bu gibi projelerden elde edilen gelirle birlikte 2023’ün Ocak ayında Kuyucak Belediyesi’nin tamamen borçsuz hale geleceğini belirterek, “Geçen ay baktığımızda AYDEM’e 680 bin lira fatura kesmişiz. Artık GES’ten güzel bir gelir elde ediyoruz. Bu gelirle ne yapıyoruz? Kuyucak’ımızın gençlerine yatırım yapıyoruz, halkımıza yatırım yapıyoruz. Kuyucak Belediyesi geçmişe yönelik ne kadar borcu varsa bunları kapattı. Yılbaşında bunlar da bitiyor artık daha büyük yatırımlara yöneleceğiz” dedi.







 
Son Eklenen Haberler